Hvilket gulv bør du velge?

Gulv er en avgjørende del av ethvert hjem, og valget av gulvtype kan påvirke både estetikk og funksjonalitet.

Her kan du lese om ulike gulvtyper og deres egenskaper.

Parkett

Parkettgulv gir et naturlig og varmt preg til rommet. Parkett består av ekte tre og finnes i ulike tresorter og mønstre. Parkett er slitesterkt og kan slipes ved behov for å forlenge levetiden. Parkett finnes i flere varianter; 3-stavs, 2-stavs og den mer elegante 1-stavs. Alle med tidsriktige innfarginger, fra lyst til mørkt. Overflatene kan være lett børstet, eller grovt børstet. Som avsluttende overflatebehandling kan man som regel velge mellom oljet, hardvoksoljet, matt lakk eller ultra matt lakk. Parkett passer godt i stuer, soverom og andre tørre rom. Stort sett alle parkettgulv leveres som klikk, som gjør monteringen svært enkel. 

Laminat

Laminatgulv er laget av komprimert fiberplate med et fotografisk bilde av tre, stein eller fliser på toppen. Laminat er slitesterkt og enkelt å vedlikeholde. Sko med høye hæler, barn som leker eller hunder med skarpe klør – laminatgulv håndterer det meste. Laminat kommer i et bredt spekter av farger og mønstre. Du kan finne alt fra tre imitasjoner til flis- eller steinmønstre. Laminat er et slitesterkt material som er enkelt å montere.

Laminat vil være et godt valg av gulvmateriale, både i hjemmet og på kontoret.

Vi har også fiskebenslaminat. Det tidløse gulvmønsteret kan skape en klassisk atmosfære eller være et moderne element, alt avhengig av din stil.

Vinylgulv

Vinylgulv er et allsidig valg som finnes i ulike mønstre og farger. Vinylgulv tåler fuktighet, noe som gjør det egnet for kjøkken, bad og vaskerom. 

Vinylgulv til bad og vaskerom er vanntette og sørger for meget lite behov for vedlikehold. Med gulvbelegg slipper du også fuger der det fester seg smuss og skitt. Vinylgulv er også mykt å gå på og demper lyd. Vinylgulv kommer også i staver som klikkes sammen. 

Vinylgulv har en naturlig struktur og naturtro overflate. Vinylgulv er dekorative og slitesterke gulv, som er enkle å legge, og å holde rent.

Heltre gulv

Heltre gulv er tidløse gulv som bare blir vakrere og får mer karakter med tiden. Massive tregulv er mykt, varmt og deilig å gå på. 

I tillegg er tre naturlig lydisolerende, og demper trinnlyd mellom etasjer. Utsettes gulvet for stor slitasje eller man bare har lyst å endre overflate kan gulvet slipes opptil flere ganger, og du har et gulv som er fint i flere generasjoner. 

Se våre produkter til behandling av tregulv her.

Teppegulv

Teppegulv gir deg et mykt og varmt gulv å sette føttene på. Det gir en luksuriøs og koselig følelse i rommet. 

Teppet bidrar til å dempe lyd i rommet. Du finner gulvtepper på rull eller som teppeflis i ulike kvaliteter, farger, strukturer og materialer. 

Teppefliser er veldig praktisk der rommene har vanskelige lengder og bredder i forhold til teppe på rull.

Husk å tilpasse valget ditt til rommets bruksområde. 

Lykke til med valget av ditt nye gulv!

Send forespørsel

Fyll inn skjemaet under, så tar vi kontakt med deg fortløpende.

Få 10% rabatt ved innmelding i vår kundeklubb